Dřevěná podlaha a pes: jde to dohromady?

Přemýšlíte nad tím, že si pořídíte dřevěnou podlahu do interiéru, ale máte strach, že vám ji váš pes zničí? Na tuto otázku se nás v poslední době ptá hodně klientů, a proto jsme pro vás připravili článek o tom, jakou podlahu zvolit a jak se o ní starat tak, aby se vám hned neponičila.

Protože jsme národ, který miluje psy, často si je pořizujeme, i když nemáme zahradu, do bytu. S tím souvisí celá řada otázek, jak byt vybavit, aby v něm bylo dobře nejen nám, ale i našemu domácímu mazlíčkovi. A je potřeba začít pěkně od podlahy.

Koberec není vhodnou volbou, zvlášť pokud máme pejska už od štěněte, které sem tam udělá loužičku, pouští chlupy a podobně. Vinylové podlahy mají zase neblahý vliv na zdraví, takže zbývá buď dlažba, nebo dřevěná podlaha. A ruku na srdce, chtěli byste doma pořád chodit po studené dlažbě? Ne? Tak se dřevěné nebojte!

Jorkšíři, čivavy a další malí psi nevadí

Pokud máte malého pejska, jako jsou jorkšíři a čivavy, vůbec nemusíte nic řešit, podlahu vám neponičí. V případě, že je váš domácí mazlíček větší, doporučujeme, abyste vsadili na podlahu olejovanou, nikoliv lakovanou. Na lakované podlaze to bude pejskovi nejen klouzat, ale když podlahu poškrábe, musíte ji pak přelakovat celou. U olejované podlahy tomu tak není, škrábance na ní téměř nejsou vidět a v případě, že přeci jen objevíte rýhu, jednoduše vezmete hadr s olejem a místo s ním přetřete. Důležité je také svému pejskovi pravidelně zastřihovat a brousit drápky.

Loužička podlahu nezničí

Pokud váš mazlíček udělá na podlahu loužičku, místo co nejdříve vytřete. Nemusíte se však bát, že by moč zatekla do spár a podlahu zničila. My do spár dáváme tekutou gumu, takže nehrozí, že by něco někam zateklo – stačí vytřít a všechno je v pořádku.

Dřevěná podlaha jde se psem dohromady!

Pokud tedy po dřevěné podlaze toužíte, nemusíte se strachovat, že vám ji váš pes poničí. Stačí volit podlahu s olejovaným povrchem. Vrstvu oleje je potřeba častěji doplňovat, ale zase si užijete kontakt přímo se dřevem, bez lakové bariéry.

Zpět do blogu

Josef Řezníček

Josef Řezníček

Pro dřevo mám slabost, a proto dobře vím, co jeho pořízení obnáší. Pomůžu vám najít ideální dřevěnou podlahu – podle toho, kde ji chcete umístit, jak bude zatěžována, nebo třeba podle toho, jestli plánujete také podlahové topení. Přijeďte do naší vzorkovny v Borači u Brna a nechte si poradit.

JAKOU PODLAHU VYBRAT?

Rádce s výběrem podlahy

Náš rádce s vámi projde všechen sortiment, abyste našli podlahu, která do vašeho interiéru perfektně zapadne. A na samotnou pokládku jsme pro vás připravili videonávody, ať víte, co vás čeká.

1

Dřevěný podklad

(masívní desky, dřevotřískové desky, OSB
desky nebo staré parkety)

Na cementovém základě

(beton nebo anhydrit)


2
    
  
3