Inspirujte se kompletní realizací ze dřeva od České podlahy – od podlah a schodů až po zajímavé detaily

Hledáte trochu inspirace při výběru podlahy a dalších doplňků do vašeho domu a kladete velký důraz na to, aby se k sobě všechno perfektně hodilo? Následující realizace je skvělým příkladem toho, jak snadno a elegantně sjednotit celý interiér pomocí přírodních prvků.

Máte slabost pro přírodní dřevo? Pak vás určitě potěší jeho široké využití – dřevěná totiž nemusí být pouze podlaha, dveře či nábytek. Důkazem je naše nedávná práce v novostavbě rodinného domu v Bílovicích. Pokládali jsme zde podlahy, parapety a schody a zpracovali jsme také kuchyňskou linku a k ní masivní pracovní desku – z dubové dýhy.

Krásné dřevěné podlahy v celém interiéru

Tato realizace pro nás znamenala zajímavou příležitost. V moderní novostavbě jsme položili třívrstvou dřevěnou podlahu středního odstínu.

Třívrstvé podlahy mají mnoho výhod – nepraskají, neprohýbají se a vlivem klimatických změn mění rozměry jen minimálně. Materiál zůstává i po letech v podstatě beze změny a je pevnější a trvanlivější než jednovrstvé podlahy. Také zvolená barva dřeva má svá pozitiva – na středně tmavých barevných tónech jsou nejméně vidět smítka a šmouhy.

Stejný typ podlahy jsme využili ve všech místnostech kromě kuchyně a suterénu (v tomto případě klient upřednostnil dlažbu). Výsledek působí jednotně a všechny detaily jsou dokonale sladěné.

Masivní prvky v provedení dubu country

Nezůstalo ale pouze u podlahy – další výzvu představovaly parapety a schody. Jsou umístěné částečně v prostoru, takže celému interiéru dodávají vzdušnost. Prkna jsou vyvedena ve stejném odstínu jako podlaha a to platí i u zábradlí, takže se celý prostor přirozeně propojí. Dřevo nádherně ladí k dekoračním trámům a skvěle koresponduje s čistým bílým nátěrem stěn. Pokud chcete celý dům sjednotit, toto je příklad snadného a efektivního řešení: umístěte dřevěné prvky hned do několika místností.

  

 

Realizace kuchyně v Bílovicích

Dubovou dýhu jsme využili rovněž u kuchyňského ostrůvku a kuchyňské linky. Tvoří perfektní kontrast s granitovým umyvadlem a tmavě šedou barvou skříněk. Kuchyň je moderní a elegantní – jednoduchá a přitom útulná.

Dalším zajímavým detailem je potom pracovní deska a praktický odkládací parapet, kde lze umístit například kořenky, květináče nebo kuchyňské náčiní. Nabízí trochu prostoru navíc – nádobí i kuchyňské pomůcky, potřebné k práci, se snadno uloží nahoru a nebudou zbytečně zabírat pracovní plochu.

   

 

Výklenek k odkládání věcí i příležitostnému posezení

Dřevěný obklad lze použít jako dekoraci i k praktickým účelům. V novostavbě díky tomu vznikl výklenek, který může sloužit i namísto skříně, nebo jako odpočinková zóna – nenápadné posezení, začleněné přímo do chodby. Dřevo zde opět krásně vynikne.

U této realizace jsme dubové dřevo mohli uplatnit hned v několika různých případech – a vytvořit tak přírodní a zároveň velmi nadčasový prostor. Existuje ale nespočet jiných možností. Hlavní je nebát se popustit uzdu vlastní fantazie.

Na podobných projektech se rádi podílíme a věříme, že klienti jsou s výsledkem stejně spokojení jako my. 

 

Zpět do blogu

Josef Řezníček

Josef Řezníček

Pro dřevo mám slabost, a proto dobře vím, co jeho pořízení obnáší. Pomůžu vám najít ideální dřevěnou podlahu – podle toho, kde ji chcete umístit, jak bude zatěžována, nebo třeba podle toho, jestli plánujete také podlahové topení. Přijeďte do naší vzorkovny v Borači u Brna a nechte si poradit.

JAKOU PODLAHU VYBRAT?

Rádce s výběrem podlahy

Náš rádce s vámi projde všechen sortiment, abyste našli podlahu, která do vašeho interiéru perfektně zapadne. A na samotnou pokládku jsme pro vás připravili videonávody, ať víte, co vás čeká.

1

Dřevěný podklad

(masívní desky, dřevotřískové desky, OSB
desky nebo staré parkety)

Na cementovém základě

(beton nebo anhydrit)


2
    
  
3