Proč zvolit moderní designovou dřevěnou podlahu pro váš interiér?

Dřevo je materiál, jehož kráse lze jen těžko konkurovat. Je také neocenitelným prvkem v interiérovém designu. Vybrat správný typ podlahy může dramaticky změnit atmosféru vašeho domova. Proč tedy právě dřevěná podlaha? Podívejme se blíže na několik předností, které ji činí vynikající volbou.

Galerie pro váš nábytek

Dřevěná podlaha představuje základní kámen pro vaši vnitřní výzdobu. Je to jakési „malířské plátno", ze kterého vystupuje váš nábytek, barevné prvky a dekorace. Široká paleta odstínů umožňuje podlaze do velké míry určovat celkový ráz místnosti. Od světlého dubu až po hlubší odstíny ořechu nebo merbau nabízí dřevo pestrou škálu možností pro vytvoření harmonického prostředí vašeho domova.

Odolnost

Neméně důležitým faktorem je odolnost dřevěné podlahy. Správně ošetřená a udržovaná podlaha může vydržet desítky let, zachovat si krásu a nepodlehnout zkáze. Dřevo je poměrně odolné vůči mechanickému poškození a snese i větší zátěž ve srovnání s jinými typy podlah. Pokud se o něj pečlivě staráte a dodržujete vhodné údržbové postupy, budete se z něj těšit nejen vy, ale i vaše vnoučata.

Jednoduchá údržba

Jedním z hlavních lákadel dřevěné podlahy je její snadná údržba. Pravidelné čištění s mírnými čisticími prostředky a občasná aplikace ochranných prostředků jsou vše, co je třeba pro udržení jejího lesku a kvality. Díky své hladké povrchové úpravě lze skvrny a nečistoty snadno odstranit, což činí dřevěnou podlahu ideální volbou pro rodiny s dětmi nebo domácnosti s domácími mazlíčky.

Známka luxusu

Dřevěná podlaha je synonymem elegance a luxusu. Je to prvek, který okamžitě přidává do interiéru atmosféru exkluzivity a přírodního půvabu. Dřevo prostě a jednoduše nepůsobí laciným dojmem.

Podlaha na míru i s pokládkou

Jednou z největších výhod dřevěné podlahy je možnost individuálního přizpůsobení. Vaší vysněnou podlahu vám rádi vyrobíme na míru. Dokážeme upravit odstín namořením nebo ztmavení dřeva čpavkováním - technikou, která je v České republice poměrně unikátní.

V případě, že domácí kutilství není váš koníček, rádi k vám pošleme naše zkušené montéry, kteří podlahu přivezou a složí raz dva. Pokládáme podlahu plovoucím způsobem, lepením i na podlahové topení.

Dřevěná podlaha je investicí do krásy i funkčnosti pro váš domov. Pokud si nejste jistí, jaká podlaha se k vám hodí, kontaktujte nás. Rádi vám poradíme, jaký odstín i typ dřeva zvolit.

Zpět do blogu

Josef Řezníček

Josef Řezníček

Pro dřevo mám slabost, a proto dobře vím, co jeho pořízení obnáší. Pomůžu vám najít ideální dřevěnou podlahu – podle toho, kde ji chcete umístit, jak bude zatěžována, nebo třeba podle toho, jestli plánujete také podlahové topení. Přijeďte do naší vzorkovny v Borači u Brna a nechte si poradit.

JAKOU PODLAHU VYBRAT?

Rádce s výběrem podlahy

Náš rádce s vámi projde všechen sortiment, abyste našli podlahu, která do vašeho interiéru perfektně zapadne. A na samotnou pokládku jsme pro vás připravili videonávody, ať víte, co vás čeká.

1

Dřevěný podklad

(masívní desky, dřevotřískové desky, OSB
desky nebo staré parkety)

Na cementovém základě

(beton nebo anhydrit)


2
    
  
3